Az AGJ APRÍTÓGÉPGYÁR Kft kiszervezés útján 2007-ben jött létre, magyar természetes személyek társas vállalkozásaként.
Immáron 13 éve, hogy új szervezeti formában, szolgálja ki régi és új ügyfeleit, a birtokában lévő több mint 70 év termékeinek gyártási dokumentációjára alapozva.
A Vevőknél több évtizede megbízhatóan működő berendezéseket, folyamatosan eredeti alkatrész biztosítással szolgáljuk ki.
Az elmúlt évek során, nem csak a „régi” meglévő dokumentációkra alapozva gyártottunk új gépet és alkatrészeket, valamint végeztünk gép felújításokat, hanem ebben az időszakban új gépeket és technológiákat terveztünk, és kiviteleztünk.
Ilyen berendezés például a könnyített kivitelű 600 x 150 mm szájméretű pofás granulátor, amely szívós, rideg igen kemény anyag (korrund, üveg) aprítását végzi akár 10 mm méret alá.
További fejlesztésünk az élelmiszer ipari lapkázó hengerszék, amely olajos magvak sajtolására szolgál.
Elvégeztük a nagy fordulatú verőorros, és verőcsapos malmok, modernizálását.

Vegyiszál (prekurzor, pyron, carbon, grafitizált szál) gyártásának és tovább feldolgozásának berendezéseit terveztük, gyártottuk és telepítettük.
Új gép gyártása során technológiai korszerűsítések, mellet zajlik a gép áttervezése, és gyártása!

 

 

Cégtörténet:

 

Az APRÍTÓGÉPGYÁR 1951-ben alakult Jászberényben. A nagy múltú GANZ és TÁRSA cégtől vette át a törő- és osztályozó gépek gyártását.
Így a fő profil a kezdetekkor törő- és osztályozó berendezések gyártása és alkatrész pótlása volt.
Ez a profil szélesedett a cementgyári technológiai gépparkkal, majd az erőművek gépesítésével, mind a szenes, lignites, mind az atomerőműi berendezésekkel.
A 70-es években a profil tovább bővült acél- és alumínium kohászati valamint hengerműi berendezések gyártásával.
Ebben az évtizedben (állami kijelölés útján) az ipari- és kórházi veszélyes hulladékok kezelésével, megsemmisítésével bízták meg.
1976-tól végez a cég fővállalkozásban létesítményi technológiai beruházásokat.
Több Németországban és Ausztriában működő bányagépgyártó vállalat végeztetett kooperációs munkát az Aprítógépgyárban.
A cég több licencet vásárolt: pld. BINDER osztályozók, KHD törők, malmok, Kieserling csőgyári berendezések stb. ezen túlmenően saját gyártmányfejlesztési tevékenysége és a hazai tervező vállalatoknak adott megbízásai útján fejlesztette gépeit és eljárás technológiáit.

 

A vállalat a 80-as évek közepétől bátrabban nyitott a nyugat-európai piacok irányába, megmunkált nehéz acélszerkezetek kooperációban való gyártása felé. Ezek jellemzően exkavátor- és daru részegységek, kanalak, kanálszárak, gémek, forgózsámolyok, mobil alvázak voltak.
A rendszerváltozáskor az APRÍTÓGÉPGYÁR árbevételének közel 75%-át nyugati exportból realizálta olyan cégeknek gyártva, mint a HANOMAG, Eder, Poclain, Caterpillar, SMS, Mannesmann Demag.
A vállalat privatizálására 1993-ban került sor egy „10 fős management és MRP konstrukcióban” Jászberényi Aprítógépgyár Rt. néven, úgy, hogy a vállalat – Magyarországon szinte egyedülállóan – egyben maradt.
Ezt követően az árbevétel és a nyugati export dinamikusan fejlődött.
A fővállalkozási tevékenységgel új piacok felé kellett nyitni, így referenciát teremtetünk PET recycling (palackból-palack), hulladék üvegből „habüveg, előállító, használt gumiabroncs feldolgozó gépsorok viszonylatában.
2005, 2006 években a vállalat árbevétele meghaladta a 15-16 Milliárd Ft-ot, melyből az export 90% körüli értékre nőtt.
2007 évben a management a dolgozói részvények felvásárlását követően a részvényei eladása mellett döntött, így a gyártóbázis a Jászberényi Aprítógépgyár Zrt. 2007. május 29-én a RUUKKI Konszern tagja lett, majd öt évvel később egy másik finn befektető vásárolta fel FORTACO Zrt. néven. Azóta a gyártóbázis elsősorban sorozatgyártást végez kapott dokumentációk alapján.
A konszern 2007. szeptember 14-i igazgatósági ülésén döntött a teljes magyarországi piac és a fővállalkozási tevékenység kiszervezése tárgyában.

Ekkor jött létre az AGJ Aprítógépgyár Fővállalkozási, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

A vevők gép- és alkatrészigényének kiszolgálása a Kft-n keresztül történik.
A Kft. tulajdonába került az elmúlt 70 év gyártási és technológiai dokumentációja,
illetve valamennyi öntvény famintája. Kizárólagos gyártási jogosultsággal rendelkezünk!
Továbbra is állunk ügyfeleink rendelkezésére a legkülönfélébb egyedi technológiai gépek és
gépsorok értékesítésében (fejlesztés, tervezés, gyártás, szerelés, beüzemelés) az új szervezeti formában.
Referenciával rendelkezünk a hagyományos törés, osztályozáson kívül a hulladék újrahasznosítás kapcsán PET recycling technológával (palackból-palack), hulladék üvegből úgynevezett habüveg előállítására az építőipar számára, használt gumiabroncs újrahasznosító megoldással, acél és alumínium öntödei és hengerműi berendezésekkel, technológiával, prekurzorból carbonizált és grafitizált szál gyártásra.
A társaság eredményes tevékenységét kialakult megbízható alvállalkozói kör támogatja, mely a meglévőkön túl folyamatosan bővül a piac elvárásainak megfelelően.
Az AGJ APRÍTÓGÉPGYÁR Kft (a volt anyavállalat szellemi örököse) a Zrt-nél mint vevő lép fel, tulajdonosi körükben nincs azonosság!